LEO

You’re invited!

 

Motto: Leadership, Experience, Opportunity

 

Een LEO Club is een service club voor jonge mensen van 20 tot 30 jaar die regelmatig bij elkaar komt om service te bieden aan de maatschappij.

 

LEO staat voor:

Leadership: LEO’s develop skills as organizers, time managers, and motivators of their peers.
Experience: LEO’s learn the importance of cooperation through the performance of community service.
Opportunity: Membership in a LEO club provides young people with a chance to excel, to develop character traits, and to receive recognition for their contributions to the community.

 

De leden van een LEO club zetten zich in voor anderen in de samenleving. Dit kan zijn door fundraising maar ook door het verlenen van hand- en spandiensten. Enkele voorbeelden hiervan zijn; het organiseren van een wijnproeverij, het verkopen van kroketten of banketletters waarbij de opbrengsten naar een goed doel gaan of bijvoorbeeld het knotten van wilgen voor het Utrechts Landschap of het meehelpen opknappen van een kindertehuis.

 

Voor het organiseren van allerlei activiteiten worden binnen de LEO club commissies gevormd, die elk hun eigen taak vervullen. Je krijgt hierin de kans om in een gemoedelijke omgeving je organisatietalent te ontwikkelen en brede ervaring op te doen. Bij de LEO’s krijg je dus alle kans om je te ontplooien waarbij je, je ook inzet voor hen die hulp nodig hebben.

 

De LEO club biedt je mogelijkheden die je als individu niet hebt. Naast deze inzet voor goede doelen is er ook veel gelegenheid voor gezellige bezigheden als uit eten gaan, clubweekenden en -feesten binnen je LEO club maar ook tussen de LEO clubs onderling.

 

Er zijn op dit moment 16 LEO Clubs in Nederland en zijn er meerdere initiatieven om nieuw clubs op te richten. Ongeveer 200 jongeren zijn lid van een LEO Club.
De meeste clubs komen 2 keer per maand bij elkaar om te vergaderen of voor een gezellige activiteit. Op de vergaderingen wordt besproken welke goede doelen kunnen worden ondersteund en wat daar voor georganiseerd moet worden.

 

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en wil je in groepsverband meewerken aan activiteiten waarmee anderen in de maatschappij worden geholpen, neem dan contact met ons op !

 

Het kan natuurlijk zijn dat er bij jou nog geen Leo Club in de buurt is. Dat is geen problem, want dan helpen we je gewoon met het oprichten van een nieuwe club. Wil je daar meer over weten ? 

Stuur dan een mailtje naar ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Meer informatie: www.leo-club.nl